Vochtproblemen kunt u al in een vroeg stadium signaleren. Ruiten (enkelglas) blijven langdurig beslagen en het ruikt bedompt in huis. Ook ontstaan er zwarte schimmelplekken op de muur en laat het behang los. Een vochtige woning is oncomfortabel. Het voelt er kil en koud aan, ook al stookt u flink. Ook is zo’n huis minder energiezuinig. Het opwarmen van vochtige lucht kost meer energie dan van droge lucht. De vochtigheid van de lucht in je woning meet je met een hygrometer. Een relatieve luchtvochtigheid van 60 tot 70 procent is goed. Boven de 80 procent is de lucht eigenlijk te vochtig en is er kans op condensatie. (Bron: Milieu Centraal)
Onderhoud aan uw mechanische ventilatie
Om ervoor te zorgen dat uw ventilatiesysteem optimaal functioneert en u verzekerd bent van schone en gezonde lucht in huis, is regelmatig onderhoud van groot belang. Bij Kemkens wordt uw ventilatiesysteem een keer per twee jaar onderhouden. Tijdens het onderhoud kijken we de box grondig na en maken we deze schoon, zodat de lucht in uw woning weer optimaal wordt ververst.
Waarom zo belangrijk
Waarom onderhoud
Direct een onderhoudscontract afsluiten
Wilt u ook zorgeloos genieten? Vul het aanmeldformulier in via onderstaande button.
Wat kost onderhoud aan de mechanische ventilatie?
Wilt u een fris en gezond binnenklimaat, dan is ventilatie noodzakelijk. Uw ventilatiesysteem dient dan ook goed onderhouden te worden. Vervangen van eventuele filters kunt u zelf doen, maar voor het grote onderhoud aan uw ventilatiebox staan wij graag voor u klaar.

Werkzaamheden onderhoud ventilatie
Tijdens het onderhoud aan uw mechanische ventilatie maakt onze monteur de box schoon en vervangt hij, indien nodig, beschadigde of defecte onderdelen. De werkzaamheden bestaan uit:
Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op

Heeft u vragen?
Stuur een e-mail naar:
Onze collega’s nemen zo snel mogelijk contact met u op!
Gebruik de ventilatieopeningen in uw woning waarvoor ze bedoeld zijn en sluit ze niet af. Voor een goede ventilatie is een voortdurende zwakke luchtstroom nodig om vervuilde lucht af te voeren en frisse lucht aan te voeren. Goed ventileren betekent dus 24 uur per dag ventileren. Daarvoor moeten ventilatievoorzieningen als roosters en bovenlichten zorgen. Een raam dat voortdurend op een kier staat, is ook een goede oplossing. Ventileer ook na het koken, douchen en slapen enigszins om het vocht af te voeren. Alleen luchten (dat wil zeggen de ramen een poosje openzetten) is niet genoeg. Na een half uurtje is de frisse lucht verdwenen en hopen vocht en bepaalde stoffen zich weer in de woning op. In ruimten met een hoge luchtvochtigheid, zoals sommige kruipruimten, kan ventileren alléén niet afdoende blijken te zijn. Aanvullende maatregelen zoals (bodem)isolatie zouden dan nodig kunnen zijn. (Bron: Milieu Centraal)
Voor bewoners van goed geïsoleerde en kierdichte huizen is ventileren extra belangrijk. Alle openingen zijn immers zo goed mogelijk gedicht, waardoor er minder lucht spontaan het huis binnenkomt. Er moeten dus elders ventilatievoorzieningen worden aangebracht. Let er vooral bij energiezuinige nieuwbouwhuizen op dat er voortdurend frisse lucht binnenkomt. Gebruik de aanwezige ventilatievoorzieningen op de juiste manier. (Bron: Milieu Centraal)
Het klinkt tegenstrijdig: ventileer uw huis 24 uur per dag en verbruik tegelijkertijd zo min mogelijk energie. Toch is het een goed advies. Want door te ventileren voert u vocht af. En droge lucht warmt sneller op dan vochtige lucht. Als u goed ventileert, gebruikt u dus minder energie en dat scheelt in uw portemonnee. Ook kunt u maatregelen nemen die energie besparen en tegelijkertijd het binnenmilieu verbeteren. Denk aan het aanbrengen van dubbelglas – met ventilatievoorzieningen. Of bijvoorbeeld het isoleren van spouwmuren, daken en vloeren. Hierdoor verkleint u namelijk de kans op vocht en schimmel. (Bron: Milieu Centraal)
Elke dag produceren bewoners, huisdieren en planten ongeveer 10 liter vocht in een huis. Ook raakt de lucht vervuild door kookluchtjes, rook en stoffen die allergieën kunnen veroorzaken. Ventilatie voert deze vochtige en vervuilde lucht af. In Nederland heeft echter ruim 1 op de 6 woningen te weinig ventilatie. Gevolg: vocht en schadelijke stoffen hopen zich op en de woning wordt een verzamelplaats voor schimmels en huismijt. Dat kan weer leiden tot gezondheidsklachten, vooral bij kinderen, zoals benauwdheid, hoesten, hoofdpijn, slijmvorming of chronische neusverkoudheid. Ventileren voorkomt dit. Laat daarom dag en nacht voldoende ramen en ventilatieroosters open. Let er wel op dat u inbrekers geen vrij spel geeft. Zorg dus ook voor uw eigen veiligheid door het plaatsen van anti-inbraakstangen, zodat u nooit alles hoeft af te sluiten. (Bron: Milieu Centraal)